Na 25 jaar stilstand draait de molen in Adorp weer. (Dagblad van het Noorden)

Journaliste Carleen de Jong schreef een mooi artikel voor het Dagblad van het Noorden.
“Een doorn in het oog was het, van Adorp, de gemeente, Molenstichting Winsum. Iedereen eigenlijk. Dat de molen in Adorp groen uitgeslagen en verrot was en nooit draaide. Maar dat donkere hoofdstuk is nu voorbij. De molen doet het weer.

Elke week zou een molen wel een keer moeten draaien, om het eeuwenoude mechanisme goed te houden. Stilstand is achteruitgang voor een molen. En toch draait die in Adorp, de Aeolus uit 1851, al 25 jaar niet. Verslonsd was-ie, een bouwval. En dat terwijl een van de weinige molenbouwers in de provincie vrij letterlijk de buurman is.”

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *