AEOLUS nog even en de kap kan erop

Nog even en de kap kan er weer op!

Beneden in de molen liggen de kromme planken om de keerkuip te verhogen. Deze voorkomt wegschuiven van de kap van de molenromp. Door het recente herstel van de rollenring en de kruivloer van het kruiwerk was de kuiprand te laag geworden  De molenmaker is bezig de kuiprand te verhogen, in een viertal lagen worden de planken rondom de kruivloer gelegd, gelijmd en vastgeschroefd. De dikte van de vier lagen hout is circa 14 centimeter. Tenslotte zal een stalen ringband om de kuip er een sterk geheel van maken. Dan is het feest: de kap en de roeden weer op de molen.

Hieronder een aantal foto’s van dit laatste herstel voor de kap erop kan.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *