Voorzittter De Hollandsche Molen bezoekt molen de Ster in Winsum

Nico Papineau Salm, voorzitter De Hollandsche Molen, brengt op donderdag 26 januari om 12.00 uur een speciaal bezoek aan molen de Ster in Winsum.

Hij doet dit in het kader van de reeks van 100 bezoeken die hij voor mei 2023 door het hele land  uitvoert. Papineau Salm komt op bezoek met het oog het 100-jarig bestaan van de landelijke molenvereniging in 2023. Opmerkelijk daarbij is dat hij bij al zijn molentrips  uitsluitend gebruik gaat maken van trein en fiets. ‘Hij wil laten zien dat molens nog steeds – na 100 jaar – bij Nederland horen en dat blijft zo in de toekomst. ’

Papineau Salm gaat bij al zijn bezoeken praten met de vrijwilligers. Persoonlijk contact met de mensen in het veld is heel belangrijk. Zij zijn immers het fundament van het molenbehoud in ons land. Hij wil van de vrijwilligers horen wat de molen voor hen betekent, maar ook voor de plaatselijke bevolking. Wat gaat goed bij het ‘draaiende houden’ van de molen, wat kan er beter? Daar is hij nieuwsgierig naar. Ook hoort hij graag wat het beleid van gemeente t.o.v. de molen is.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *