ROEDE STEKEN bericht aan omwonenden

Aan:   omwonenden van molen De Ster in Winsum

Zoals u mogelijk reeds in Wiekslag of Ommelander Courant gelezen hebt, wordt maandagochtend 29 augustus a.s. de nieuwe roede voor molen De Ster gestoken.  

De planning is als volgt:
Rond 08.00 uur brengt een dieplader de nieuwe roede tot aan de kruising  Geert Reinderstraat en Praediniusstraat. Een kleine kraan brengt de roede bij de molen. Een mobiele hijskraan tilt de nieuwe roede omhoog en laat deze  boven in de askop zakken. Molenbouwer Doornbosch zet de roede vast.

Daarom is de Praediniusstraat ter hoogte van de molen vanaf 8 uur en tot omstreeks 12 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.
Om veilig te kunnen werken worden tijdens de werkzaamheden gele borden met de tekst “Doorgaand verkeer gestremd” geplaatst op :
– de kruising Kloosterstraat en Wigbolt Ripperdastraat.      
– de kruising Regnerus Praediniusstraat en Geert Reinderstraat.
– de kruising Regnerus Praediniusstraat en Hoofdstraat-West.

Autoeigenaren worden verzocht de parkeerplaatsen ter hoogte van de molen reeds zondagavond  vrij te maken. Zondagavond worden de vrijgemaakte parkeerplaatsen gemarkeerd..

In de dagen na 29 augustus wordt de roede vanaf het pleintje achter de molen  opgehekt (“aangekleed”) Als alles loopt zoals gepland nodigen wij u uit om op Monumentendag (10 september a.s.) de molen weer te komen bezoeken.

Voor het tijdelijk ongemak hoopt  Molenstichting Winsum op uw begrip.
Vragen kunt u richten aan Wieringa Bouwadvies (0595 – 443192)

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.